Artikelen in 'Voorbij' - X
/5028.jpg
zaterdag 26 augustus 2023

Schrijf waar je voor staat

Je hebt een prachtig product, een fantastische dienst of je wilt een gulle gever overhalen om te investeren in jouw organisatie of goede doel. Maar je vindt het moeilijk om kort en krachtig uit te leggen waarom ze nou juist met jou in zee moeten gaan. Daar is iets aan te doen. Tijdens deze creatieve schrijfworkshop schrijf je een krachtige tekst die de waarde en het belang van jouw product of missie voor de ander duidelijk maakt. Die kun je gebruiken in alle vormen van communicatie met klanten, opdrachtgevers, financiers.

 

/5030.jpg
dinsdag 1 augustus 2023

Mysterieus schrijfweekend

Het immense heelal, onbekend leven in de diepzee, de geboorte van een kind en het eeuwige raadsel van wat er gebeurt na de dood: de mysteries van het leven zijn een eindeloze bron van verhalen. Daardoor, en door onze eigen ervaringen, laten we ons in het Mysterieus schrijfweekend inspireren. In de schrijfworkshops voeg je daar jouw nieuwe verhalen aan toe. Van whodunit tot hoe is het mogelijk!

/4192.jpg
dinsdag 20 juni 2023

Van schematisch stripverhaal naar minibestseller

HIER STA IK VOOR: IN BEELD EN TEKST

Je hebt een prachtig product of een fantastische dienst, maar je vindt het moeilijk om uit te leggen en te laten zien hoe je daarmee je klanten kunt helpen. Daar is iets aan te doen.
Na het volgen van deze workshop heb je een tekst en beeld die de waarde en het belang van jouw product of missie duidelijk maken. Die kun je gebruiken in alle vormen van communicatie met klanten en opdrachtgevers.

/4459.jpg
vrijdag 6 januari 2023

In het mooie hotel Val Sinestra

Schrijven in Zwitserland

Hou je van schrijven, van wandelen, van de bergen? Ook de komende zomer kun je alles combineren tijdens de schrijfweek in hotel Val Sinestra, een voormalig kuuroord in het Zwitserse Unterengadin. Overdag wandelen in de bergen rondom het hotel of meegaan met een van de vele excursies die Val Sinestra organiseert, 's avonds verhalen en gedichten schrijven in de mooie oude bibliotheek. Heb je een keer geen zin om te wandelen of te schrijven? Geen probleem, je kunt zwemmen, winkelen en nusstorte eten in het dichtbij gelegen stadje Scuol. Schrijfervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. Je kunt trouwens vanuit Nederland met de hotelbus meerijden naar Zwitserland.

 

2 - 8 juli 2023

/4711.jpg
woensdag 24 maart 2021

Workshops Creatief schrijven

Drie keer kun je op zondagen online meedoen met een workshop Creatief schrijven:

 • zondag 18 april, 10.30-13.00u - Thema: Vakantie van het denken
 • zondag 16 mei, 10.30-13.00u - Thema: Muziek & poëzie
 • zondag 13 juni, 10.30-13.00u - Thema: Wat een drama!

 

Iedereen kan meedoen, met en zonder schrijfervaring. De opbouw van de lessen is zo, dat je altijd tot een tekst komt, proza of poëzie:

 • een introductie op het thema,
 • samen inspirerende teksten lezen / luisteren,
 • associatieoefeningen,
 • schrijfoefeningen,
 • schrijfopdrachten en
 • (als je wilt) je teksten voordragen. 
/4186.jpg
dinsdag 10 december 2019

SCHRIJF EEN LIEFDESBRIEF VOOR VALENTIJNSDAG

Of je de liefde nu beleeft als een heerlijke verslaving of als een wanhopig makende ziekte, of je al 25 jaar dolgelukkig bent met dezelfde partner, gruwelijk jaloers bent, je ex terug wilt veroveren of die mooie meid of man niet durft aan te spreken: het is altijd de moeite waard om een brief te schrijven aan degene die je aanbidt of ooit aanbeden hebt. Om te versturen, achter slot en grendel te bewaren of ritueel te verbranden. Samen lezen we inspirerende voorbeelden. Iedereen gaat met een persoonlijke, op maat gemaakte brief naar huis. Ook als je weinig of geen schrijfervaring hebt.

/4188.jpg
maandag 9 december 2019

Rotterdamse Volksuniversiteit

Creatief schrijven

Heb je zin om verhalen en gedichten te schrijven maar weet je niet waar je moet beginnen? Tijdens de cursus Creatief schrijven leer je technieken om de fantasie los te maken en de creativiteit te laten stromen. En dan blijkt altijd weer dat iedereen kan schrijven, als je maar durft.

/4342.jpg
donderdag 20 juni 2019

Beeldgedichten schrijven

Dichter op de muur

Muurschilderingen in Heerlen: ze zijn overal, het worden er steeds meer. Je loopt erlangs, je vindt ze mooi, interessant of vreemd. Je kunt er uren naar kijken, je kunt er hele verhalen over vertellen, ze betekenen iets voor je, je kunt er van alles bij verzinnen. Je kunt er gedichten over schrijven.

 

Hou je van schrijven en ben je geïnteresseerd in muurschilderingen? Doe dan eind augustus tijdens festival Cultura Nova mee met een van de workshops ‘Dichter op de muur’. Laat de beelden spreken en maak er woorden van. De workshop beginnen met samen kijken naar een muurschildering. Daarna ga je zelf schrijven, aan de hand van voorbeelden van bekende dichters. Elke workshop is op een andere plek.

wo 28 aug 2019 19:00 - 21:30 Auroraflat GMS Lab
do 29 aug 2019 19:00 - 21:30 De Vondst
vr 30 aug 2019 10:00 - 12:30 Buurtpunt Peter Schunck
za 31 aug 201913:00 - 15:30 Poppodium NIEUWE NOR

 

Meer informatie, tickets

 

'Dichter op de Muur’ van Heleen Schoone wordt gerealiseerd i.s.m. Stichting Street Art en Cultura Nova.

/4089.jpg
vrijdag 7 december 2018

Autobiografisch schrijven

Iedereen is een bron van verhalen en elk leven is de moeite waard om beschreven te worden. Je bent de zoon of dochter van een vader en moeder, draagt de naam van je familie, je hebt een eigen geschiedenis. Die geschiedenis ligt vast in foto’s, brieven, huizen en namen, in een eerste fiets of horloge, de vergeelde foto van een grote liefde, het gereedschap van opa of een paar kinderschoentjes: een koffer vol grappige, inspirerende en droevige verhalen.

/4076.jpg
zondag 12 augustus 2018

Cursussen en workshops 2018-2019

CREATIEF EN AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN

In 2018-2019 geef ik cursussen en workshops creatief en autobiografisch schrijven in Rotterdam, Westland, Vlaardingen en Spijkenisse.

/3825.jpg
donderdag 1 februari 2018

Bij de Rotterdamse Volksuniversiteit

Workshop Liefdesbrieven schrijven

Ben je verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden, heb je een gebroken hart of een geheime liefde? Dat vraagt om een liefdesbrief. Om hem of haar je liefde te verklaren, aan de kant te zetten of over te halen, want jij bent mooier, liever, slimmer, grappiger en interessanter dan die ander! Maar hoe schrijf je een liefdesbrief zonder in clichés te vervallen? Dat leer je in de workshop liefdesbrieven schrijven. We lezen inspirerende voorbeelden en halen de mooiste woorden naar boven zodat je met een onvergetelijke brief naar huis gaat.

 • zaterdag 2 februari 2019
 • 10.00-13.00 uur
 • Rotterdamse Volksuniversiteit, Heemraadssingel 275-277, Rotterdam
 • € 36,00
/4003.jpg
woensdag 31 januari 2018

Workshop collagegedichten schrijven

Poëzie vind je op straat, in de krant en op Internet. Schrijf collagegedichten op basis van zoekresultaten, krantenkoppen en uitgeknipte woorden. Speels, grappig en soms zelfs diepzinnig.