Artikelen in 'Creatief schrijven' - X
/4342.jpg
donderdag 20 juni 2019

Beeldgedichten schrijven 28, 29, 30, 31-8 2019

Dichter op de muur

Muurschilderingen in Heerlen: ze zijn overal, het worden er steeds meer. Je loopt erlangs, je vindt ze mooi, interessant of vreemd. Je kunt er uren naar kijken, je kunt er hele verhalen over vertellen, ze betekenen iets voor je, je kunt er van alles bij verzinnen. Je kunt er gedichten over schrijven.

 

 

Hou je van schrijven en ben je geïnteresseerd in muurschilderingen? Doe dan eind augustus tijdens festival Cultura Nova mee met een van de workshops ‘Dichter op de muur’. Laat de beelden spreken en maak er woorden van. De workshop beginnen met samen kijken naar een muurschildering. Daarna ga je zelf schrijven, aan de hand van voorbeelden van bekende dichters. Elke workshop is op een andere plek.

wo 28 aug 19:00 - 21:30 Auroraflat GMS Lab
do 29 aug 19:00 - 21:30 De Vondst
vr 30 aug 10:00 - 12:30 Buurtpunt Peter Schunck
za 31 aug 13:00 - 15:30 Poppodium NIEUWE NOR

 

Meer informatie, tickets

 

'Dichter op de Muur’ van Heleen Schoone wordt gerealiseerd i.s.m. Stichting Street Art en Cultura Nova.

/3962.jpg
maandag 27 mei 2019

In het mooie hotel Val Sinestra - 2019

Schrijven in Zwitserland

Hou je van schrijven, van wandelen, van de bergen? Ook de komende zomer kun je alles combineren tijdens de schrijfweek in hotel Val Sinestra, een voormalig kuuroord in het Zwitserse Unterengadin. Overdag wandelen in de bergen rondom het hotel of meegaan met een van de vele excursies die Val Sinestra organiseert, 's avonds verhalen en gedichten schrijven in de mooie oude bibliotheek. Heb je een keer geen zin om te wandelen of te schrijven? Geen probleem, je kunt zwemmen, winkelen en nusstorte eten in het dichtbij gelegen stadje Scuol. Schrijfervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. Je kunt trouwens vanuit Nederland met de hotelbus meerijden naar Zwitserland.

 

/4192.jpg
donderdag 20 december 2018

Van schematisch stripverhaal naar minibestseller

HIER STA IK VOOR: IN BEELD EN TEKST

Je hebt een prachtig product of een fantastische dienst, maar je vindt het moeilijk om kort en krachtig uit te leggen en te laten zien hoe je daarmee je klanten kunt helpen. Daar is iets aan te doen.
Na het volgen van deze workshop heb je een tekst en beeld die de waarde en het belang van jouw product of missie duidelijk maken. Die kun je gebruiken in alle vormen van communicatie met klanten en opdrachtgevers.

/4186.jpg
maandag 10 december 2018

Zaterdag 2 februari 2019

SCHRIJF EEN LIEFDESBRIEF VOOR VALENTIJNSDAG

Of je de liefde nu beleeft als een heerlijke verslaving of als een wanhopig makende ziekte, of je al 25 jaar dolgelukkig bent met dezelfde partner, gruwelijk jaloers bent, je ex terug wilt veroveren of die mooie meid of man niet durft aan te spreken: het is altijd de moeite waard om een brief te schrijven aan degene die je aanbidt of ooit aanbeden hebt. Om te versturen, achter slot en grendel te bewaren of ritueel te verbranden. Samen lezen we inspirerende voorbeelden. Iedereen gaat met een persoonlijke, op maat gemaakte brief naar huis. Ook als je weinig of geen schrijfervaring hebt.

/4188.jpg
zondag 9 december 2018

In Rotterdam en het Westland vanaf 5 februari

Creatief schrijven

Heb je zin om verhalen en gedichten te schrijven maar weet je niet waar je moet beginnen? Tijdens de cursus Creatief schrijven leer je technieken om de fantasie los te maken en de creativiteit te laten stromen. En dan blijkt altijd weer dat iedereen kan schrijven!

Wie graag poëzie wil schrijven, kan vanaf 6 februari meedoen aan de cursus gedichten schrijven voor beginners bij Volksuniversiteit Westland.

Vanaf 5 april 2019 kun je vier vrijdagochtenden meedoen met Schrijven op locatie, op verschillende plekken in het Westland. Buiten bij mooi weer, maar met regen kunnen we altijd ergens naar binnen.

/4089.jpg
vrijdag 7 december 2018

In Rotterdam, Vlaardingen en Bleiswijk

Autobiografisch schrijven

Iedereen is een bron van verhalen en elk leven is de moeite waard om beschreven te worden. Je bent de zoon of dochter van een vader en moeder, draagt de naam van je familie, je hebt een eigen geschiedenis. Die geschiedenis ligt vast in foto’s, brieven, huizen en namen, in een eerste fiets of horloge, de vergeelde foto van een grote liefde, het gereedschap van opa of een paar kinderschoentjes: een koffer vol grappige, inspirerende en droevige verhalen.

/4076.jpg
zondag 12 augustus 2018

Cursussen en workshops 2018-2019

CREATIEF EN AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN

In 2018-2019 geef ik cursussen en workshops creatief en autobiografisch schrijven in Rotterdam, Westland, Vlaardingen en Spijkenisse.

/4003.png
woensdag 31 januari 2018

Workshop collagegedichten schrijven

Poëzie vind je op straat, in de krant en op Internet. Schrijf collagegedichten op basis van zoekresultaten, krantenkoppen en uitgeknipte woorden. Speels, grappig en soms zelfs diepzinnig.

 

/3963.jpg
dinsdag 30 januari 2018

Zomercursus Rotterdamse Volksuniversiteit

Reis- en vakantieverhalen schrijven

Iedereen vertelt graag over reizen en vakanties. Het thuisfront krijgt dagelijks foto’s en berichtjes van natuurschoon, kinderen in het zwembad en pittoreske terrasjes. Je kunt je ervaringen ook opschrijven en er een mooi verhaal van maken over onverwachte ontmoetingen, slechte hotelbedden, prikkend ongedierte, overrompelende liefdes en ruzie in de tent. Vakanties zijn een bron van vreugde en verdriet, en dus van verhalen. Schrijf ze op en laat iedereen meegenieten, lachen of huiveren om de avonturen die je hebt beleefd. Avonturen verzinnen is ook toegestaan!

/3469.jpg
zaterdag 17 september 2016

Doe mee met de cursus Creatief Schrijven voor beginners in Rotterdam

Heb je ook zin om te schrijven?

Letters, woorden, zinnen, gedichten, verhalen: veel mensen willen graag schrijven, maar ze hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Voor hen is deze cursus bedoeld. Je leert associëren, doet schrijfoefeningen, bestudeert en imiteert het werk van bekende schrijvers. En dan blijkt dat iedereen kan leren schrijven!

De lessen zijn op 8 maandagavonden, vanaf 7 november 2016.

Tijd: 19.30u tot 22.00u. Locatie: een grote vergadertafel in een sfeervol kantoor met uitzicht op de haven in Rotterdam West. Prijs: € 150,-- voor 8 bijeenkomsten. Informatie en aanmelden: heleen@schoonewoorden.nl.