Artikelen in 'Voor kinderen' - X

Geschreven voor de serie Informatie van het Documentatiecentrum.

/5026.png
donderdag 9 juli 2020

Wiskunde

Wiskunde is spannend en je kunt er verbazingwekkende dingen mee doen: raadsels verzinnen of problemen oplossen. Wiskunde gaat over dingen die precies kloppen en zeker zijn, bijvoorbeeld 1+1=2.

Docukit - Wiskunde

/5027.jpg
woensdag 8 juli 2020

Natuurkunde

Natuurkundigen proberen uit te vinden hoe geluid, licht, beweging en krachten werken. En hoe voorwerpen in evenwicht blijven. Dat noem je mechanica. Maar ze zoeken ook naar eenvoudige antwoorden op vragen als: waarom is het warm onder een donzen dekbed?

Docukit - Natuurkunde

/3210.jpg
zondag 12 juni 2016

Duurzaam leven

Duurzaamheid: iedereen heeft het erover, maar wat is het eigenlijk? Op die vraag geeft dit boekje uit de serie Informatie van Noordhoff Uitgevers antwoord. Te leen op de jeugdafdeling van de bieb, ook leuk voor volwassenen.

/3206.jpg
zaterdag 11 juni 2016

Kernenergie

Met kernenergie kun je nuttige dingen doen zoals huizen verwarmen, maar het is ook gevaarlijk. Wat is kernenergie eigenlijk? En waarom zijn mensen er bang voor?https://www.docukit.nl/spreekbeurt/kernenergie

/3207.jpg
zaterdag 11 juni 2016

Constructies

Wat zijn constructies en hoe zitten ze in elkaar? Waarom valt het dak niet op je hoofd en waait een tent niet weg (of juist wel)? Daarover gaat dit boekje voor de serie Informatie. Te leen in de bieb.

Constructies