Artikelen in 'Creatief schrijven' - X
/4707.jpg
donderdag 22 september 2022

Autobiografisch schrijven herfst 2022

Schrijven over je eigen

Schrijven over jezelf en de jouwen - eigenlijk doen alle schrijvers dat. Jij kunt het ook. Hoe dan? Waar in de zee van verhalen over jou en je naasten begin je? En hoe maak je er een goed verhaal van? Dat ontdek je in deze cursus (auto)biografisch schrijven: Schrijven over je Eigen. Met inspirerende associatie- en schrijfoefeningen leer je hoe je de schatkist vol herinneringen kunt openbreken.

/4711.jpg
woensdag 24 maart 2021

Workshops Creatief schrijven

Drie keer kun je op zondagen online meedoen met een workshop Creatief schrijven:

  • zondag 18 april, 10.30-13.00u - Thema: Vakantie van het denken
  • zondag 16 mei, 10.30-13.00u - Thema: Muziek & poëzie
  • zondag 13 juni, 10.30-13.00u - Thema: Wat een drama!

 

Iedereen kan meedoen, met en zonder schrijfervaring. De opbouw van de lessen is zo, dat je altijd tot een tekst komt, proza of poëzie:

  • een introductie op het thema,
  • samen inspirerende teksten lezen / luisteren,
  • associatieoefeningen,
  • schrijfoefeningen,
  • schrijfopdrachten en
  • (als je wilt) je teksten voordragen. 
/4459.jpg
maandag 6 januari 2020

In het mooie hotel Val Sinestra - 25-09 t/m 2-10-2021

Schrijven in Zwitserland

Hou je van schrijven, van wandelen, van de bergen? Ook de komende zomer kun je alles combineren tijdens de schrijfweek in hotel Val Sinestra, een voormalig kuuroord in het Zwitserse Unterengadin. Overdag wandelen in de bergen rondom het hotel of meegaan met een van de vele excursies die Val Sinestra organiseert, 's avonds verhalen en gedichten schrijven in de mooie oude bibliotheek. Heb je een keer geen zin om te wandelen of te schrijven? Geen probleem, je kunt zwemmen, winkelen en nusstorte eten in het dichtbij gelegen stadje Scuol. Schrijfervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. Je kunt trouwens vanuit Nederland met de hotelbus meerijden naar Zwitserland.

 

/4342.jpg
donderdag 20 juni 2019

Beeldgedichten schrijven

Dichter op de muur

Muurschilderingen in Heerlen: ze zijn overal, het worden er steeds meer. Je loopt erlangs, je vindt ze mooi, interessant of vreemd. Je kunt er uren naar kijken, je kunt er hele verhalen over vertellen, ze betekenen iets voor je, je kunt er van alles bij verzinnen. Je kunt er gedichten over schrijven.

 

Hou je van schrijven en ben je geïnteresseerd in muurschilderingen? Doe dan eind augustus tijdens festival Cultura Nova mee met een van de workshops ‘Dichter op de muur’. Laat de beelden spreken en maak er woorden van. De workshop beginnen met samen kijken naar een muurschildering. Daarna ga je zelf schrijven, aan de hand van voorbeelden van bekende dichters. Elke workshop is op een andere plek.

wo 28 aug 2019 19:00 - 21:30 Auroraflat GMS Lab
do 29 aug 2019 19:00 - 21:30 De Vondst
vr 30 aug 2019 10:00 - 12:30 Buurtpunt Peter Schunck
za 31 aug 201913:00 - 15:30 Poppodium NIEUWE NOR

 

Meer informatie, tickets

 

'Dichter op de Muur’ van Heleen Schoone wordt gerealiseerd i.s.m. Stichting Street Art en Cultura Nova.

/4192.jpg
donderdag 20 december 2018

Van schematisch stripverhaal naar minibestseller

HIER STA IK VOOR: IN BEELD EN TEKST

Je hebt een prachtig product of een fantastische dienst, maar je vindt het moeilijk om kort en krachtig uit te leggen en te laten zien hoe je daarmee je klanten kunt helpen. Daar is iets aan te doen.
Na het volgen van deze workshop heb je een tekst en beeld die de waarde en het belang van jouw product of missie duidelijk maken. Die kun je gebruiken in alle vormen van communicatie met klanten en opdrachtgevers.

/4003.png
woensdag 31 januari 2018

Workshop collagegedichten schrijven

Poëzie vind je op straat, in de krant en op Internet. Schrijf collagegedichten op basis van zoekresultaten, krantenkoppen en uitgeknipte woorden. Speels, grappig en soms zelfs diepzinnig.

 

/3963.jpg
dinsdag 30 januari 2018

Zomercursus Rotterdamse Volksuniversiteit

Reis- en vakantieverhalen schrijven

Iedereen vertelt graag over reizen en vakanties. Het thuisfront krijgt dagelijks foto’s en berichtjes van natuurschoon, kinderen in het zwembad en pittoreske terrasjes. Je kunt je ervaringen ook opschrijven en er een mooi verhaal van maken over onverwachte ontmoetingen, slechte hotelbedden, prikkend ongedierte, overrompelende liefdes en ruzie in de tent. Vakanties zijn een bron van vreugde en verdriet, en dus van verhalen. Schrijf ze op en laat iedereen meegenieten, lachen of huiveren om de avonturen die je hebt beleefd. Avonturen verzinnen is ook toegestaan!